Workshop Muziek of Theater

Deze zomer stuitten de eigenaren van het Wisseloord-café op iets heel bijzonders: Tijdens het opknappen van hun terras aan de legendarische Wisseloord-studio’s vonden zij oude tapes begraven naast een boomstronk.

Van wie zijn deze tapes? The Stones? Michael Jackson? Een obscure band uit de jaren ’80? En waarom zijn ze begraven?

Ze besloten theatermaker Marius Bruijn en componist​ Niels Vermeulen te benaderen om vanuit deze ‘Lost Tapes’ een muziektheatervoorstelling te creëren.

In deze vierdaagse workshop ga je of met Marius(theater), of met Niels(muziek) aan het werk. Op de vierde dag komen muziek en theater samen in de performance ‘The Lost Tapes’. De voorstelling ín de Wisseloord-studio’s is met publiek én wordt professioneel opgenomen.

The Lost Tapes

Het uitgangspunt van de performance:

Bij de legendarische Wisseloord-studio’s zijn mastertapes gevonden van een nooit uitgebrachte LP uit de vroege jaren tachtig. Briljante en legendarische muzikanten(jij?) waren hierbij betrokken. 

Het project liep vroegtijdig stuk; beloftes werden gebroken, messen werden in ruggen gestoken, relaties gingen kapot. Eén van de bandleden besloot de tapes te begraven: had hij nog hoop voor de toekomst, of wilde hij ze eigenlijk vernietigen?

Op de vooravond van een nieuw decennium willen de betrokkenen schoon schip maken.

Ze hebben goede voornemens: nog voor het jaar 2020 begint moet het oud zeer overwonnen worden…

 

Theaterworkshop

Kruip in de huid van een bandlid, manager of groupie van een uitgebluste band uit de jaren ’80 en zet nog vóór 2020 in vier dagen een spetterende theaterperformance neer!

Kom onder leiding van Marius Bruijn maken, repeteren en spelen in de beroemde Wisseloord Studio’s. De performance wordt met live muziek ondersteund en professioneel opgenomen.

Meer over de theaterworkshop (klik) >

Let op: De theaterworkshop heeft maar plek voor  12 acteurs, dus geef je snel op!

Muziekworkshop

Onder andere The Stones, The Foo Fighters, The Police en vele anderen namen hun muziek op in de  Wisseloord-studio’s in Hilversum. Voeg jij je bij dat rijtje?

Werk onder leiding van Niels Vermeulen in vier dagen toe naar een unieke muziek-performance. Combineer nieuwe, eigen, composities met werk van de artiesten die hier opnamen.

Op de vierde dag wordt de muziek samengevoegd met theaterscènes en eindigen we met èèn grote voorstelling, met publiek,  die professioneel wordt opgenomen.

Meer over de muziekworkshop (klik) >

Let op: Deze muziekworkshop heeft maar beperkt plaats, check op de vervolgpagina de beschikbare plekken!

Je bent nu op de algemene pagina van 'The Lost Tapes', zie ook:

Schuiven naar boven
nl_NL_formalDutch
en_USEnglish nl_NL_formalDutch